Importanța unui pat pentru câini

Sigur, îți poți găsi prietenul cel mai bun dormind la picioarele tale, dar asta doar pentru că patul tău e mai confortabil decât podeaua.

Un pat bun trebuie să asigure câinelui tău un spațiu care nu este doar confortabil, ci și moale și suportiv. Gândește-te la ce îți trebuie ție ca să dormi bine. Nu-i așa că te simți în al nouălea cer pe o saltea confortabilă, care îți susține spatele, și pe o pernă moale pe care să pui capul? Există o mulțime de aspecte care alcătuiesc un pat bun pentru câine, pe care este bine să le iei în considerare când decizi să îl cumperi.

Un pat pentru câini trebuie să susțină încheieturile

Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, ei pot dezvolta probleme precum artrită, displazie de șold și alte probleme ce țin de încheieturi. Mai ales că patrupedele îmbătrânesc de șapte ori mai repede decât oamenii. Pentru a evita aceste probleme, este important ca patul de câini să amortizeze corpul animalului și să asigure ușurare de la problemele asociate cu înaintarea în vârstă. Dar nu trebuie să ne gândim doar la câinii “pensionari”. Un pat, culcuș sau saltea de calitate ajută și în dezvoltarea cățelușilor mai mici, pentru că are grijă de încheieturile lor și le asigură nopți odihnitoare.

Un pat bun înseamnă un somn bun

La fel ca oamenii, și câinii au nevoie de somn de calitate pentru a fi sănătoși. O bună odihnă îmbunătățește memoria unui câine și îl poate face chiar mai inteligent. Atunci când un câine învață comenzi noi, cu cât este mai odihnit, cu atât le repetă mai bine. Când sunt odihniți, cățelușii au mai multă energie pentru a învăța. Așadar, dacă vrei să îți înveți mai repede cel mai bun prieten să îți aducă o bere din frigider, îți recomandăm să îi cumperi un pat de câine de calitate.

Câinele tău are nevoie de un loc de relaxare

Un pat pentru câini comod este ca o oază de relaxare pentru patrupedul tău, pe care o va aprecia. Câinii sunt animale cărora le place să stea la adăpost, așadar au nevoie de un loc al lor unde să se simtă în siguranță.

Încurajează-ți câinele să doarmă în patul lui

De multe ori, este plăcut să simți câinele dormind la picioarele tale. Dar, deseori, acest lucru îți poate perturba somnul, mai ales dacă ai un câine care se zvârcolește sau își schimbă des poziția în timpul nopții. Sau, mai rău, dacă patrupedul este o rasă voluminoasă, îți poate ocupa jumătate din spațiul de dormit. Da, este bine să împarți patul cu animalul tău preferat, dar este mult mai bine ca acesta să aibă un pat, culcuș sau saltea de câine diferit de locul tău de dormit. Un studiu publicat în ediția 2017 a Mayo Clinic Proceedings arată că dacă un câine doarme cu tine în cameră, acest lucru îți poate îmbunătăți calitatea somnului, dar nu și dacă animalul doarme cu tine în pat.

Cel mai bun mod de a-ți face patul mai puțin atrăgător pentru câinele tău este să îi cumperi un pat numai al lui pe care să nu îl poată refuza. Ai putea chiar să nu te limitezi la un singur pat. Dacă ai o casă încăpătoare, poți pune câte un pat în fiecare cameră, ceea ce va încuraja câinele să doarmă la locul lui, și nu pe mobilă. Asta înseamnă și mai puțin timp pierdut pentru tine în curățatul părului de pe scaune și canapele.

În concluzie, un pat pentru câini bun îi va oferi prietenului tău cel mai bun un somn mai odihnitor, și, dacă ar putea vorbi, cu siguranță ți-ar mulțumi.
Caine tau ar alege un pat Animalier. Alege un pat pentru câini potrivit din oferta noastra
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golCatre magazin

    Afla cand avem produse noi

    Producem mereu modele noi, in diverse combinatii de culori. Aboneaza-te si te vom tine la curent cu noile produse publicate pe Animalier.ro