Cum dorm si cat de important este somnul pentru câini

Fiecare animal are nevoie de somn, dar durata și frecvența diferă între specii. Câinii au tiparele lor de somn specifice, care se schimbă în funcție de vârstă, dar și de comportamentul stăpânului. Există o legătură directă între sănătatea unui câine și obiceiurile lor de somn. În vreme ce un câine s-ar putea să se culce din cauza plictiselii sau după o serie de activități intense, cum ar fi alergatul prin parc, somnul este modalitatea prin care aceștia își mențin puternice sistemul imunitar, amintirile și capacitatea de învățare. Lipsa de somn afectează negativ câinii și poate duce la probleme serioase de sănătate. Un pat pentru câini potrivit cu vârsta și nevoile câinelui este alegerea cea mai bună pentru a avea grijă de sănătatea animalului tău de companie.

Chiar dacă dorm în paturi diferite, oamenii și câinii au destule similarități în ceea ce privește somnul. La fel ca în cazul oamenilor, tiparele de somn ale câinilor urmează ritmul circadian. De asemenea, și câinii experimentează fenomenul numit REM (Rapid Eye Movement – Mișcarea Rapidă a Ochilor), ceea ce înseamnă că pot visa. Și câinii pot suferi de afecțiuni ale somnului precum apnea. Somnul are și o componentă socială în cazul câinilor, în sensul că ciclurile lor de somn se adaptează la programul stăpânilor. Asta înseamnă, de exemplu, că oamenii care muncesc în schimburi de noapte au de obicei câini nocturni. Un pat de câini potrivit îi poate asigura un somn liniștit câineului tău, indiferent dacă doarme ziua sau noaptea.

Câinii dorm polifazic, ceea ce înseamnă că dorm de mai multe ori pe parcursul zilei, și nu într-un segment continuu. O singură sesiune de somn poate dura aproximativ 45 de minute, câinii petrecând între 10 și 14 ore în lumea somnului. Cu atâtea ore de somn în program, animăluțul tău va avea nevoie de un pat confortabil, așadar te sfătuim să îl alegi pe cel potrivit.

Pat cu caine 12

Ce spun pozițiile de somn despre câinele tău

Pozițiile în care doarme câinele tău pot oferi detalii despre ce se petrece în mintea acestuia. Iată cele mai comune poziții de dormit și ce înseamnă ele.

Când un câine doarme pe lateral, este semn de încredere. Asta se datorează faptului că ei își expun părțile cele mai vulnerabile, ceea ce înseamnă că se simt în siguranță în mediul casei tale. Această poziție înseamnă un somn adânc, în timpul căruia mușchii se relaxează.

Poziția pe stomac, cu picioarele extinse în față și picioarele din spate întinse, înseamnă un somn lejer, din care un câine se poate trezi la cel mai mic zgomot. Natura poziției le permite să sară imediat în picioare, ca să vadă ce se petrece.

Atunci când un câine doarme pe spate, cu lăbuțele în aer, poate însemna două lucruri: acesta este ori se simte în siguranță în mediul său, ori încearcă să își regularizeze temperatura corporală. Deoarece blana de pe stomac este mult mai subțire decât cea de pe spate, această poziție ajută câinele să se răcorească.

Dormitul în poziția leului – pe stomac, cu capul sprijinit pe lăbuțele din față – semnalează că patrupedul este în prima fază de somn și se poate trezi extrem de ușor.

Toate aceste poziții de dormit sunt importante în procesul de somn al câinelui tău, de aceea îți recomandăm să alegi un pat de câini potrivit pentru acesta. Astfel, el va dormi bine și va fi sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golCatre magazin

    Afla cand avem produse noi

    Producem mereu modele noi, in diverse combinatii de culori. Aboneaza-te si te vom tine la curent cu noile produse publicate pe Animalier.ro